Fyra nya smarta produkter från Bostik!

Bostik har utvecklat fyra produkter som gör hantverkares arbete smartare, smidigare och mer hållbart: Snabbtorkande fallspackel som inte efterflyter, fogmassa med ljudtätning, luktfritt fogskum och monteringslim med kort torktid.

Snabbtorkande fallspackel för inomhusbruk

Bostik 1055 fiber maxi

Bostik 1055 Fiber Maxi är ett fallspackel som inte efterflyter. Underlaget kan vara betong eller golvspånskiva. Golvspacklet är lämpligt som fallspackling 4-50 mm och normal golvavjämning vid nyproduktion eller renovering av t.ex. badrum. 1055 Fiber Maxi fungerar i kombination med golvvärme och den minskade vattenmängden vid blandningen av spacklet ger en minimal fuktpåverkan på t.ex. golvspånskiva. Beträdbar efter 1-3 timmar och plattsättning efter 3 timmar. Tätskikt efter 6 timmar.

En fogmassa till proffsen

Bostik har utvecklat en ny modern akrylfogmassa med ett mycket brett användningsområde. Finns i vanlig vit och äggskalsvit! Acryl Power Flex är utprovad som akustikfog och är därför optimalt där det ställs ljudkrav mellan olika utrymmen. Den är perfekt för att förhindra ljud, drag och värmeförluster i byggnader. Fogmassan kan också användas runt ventiler och rörgenomgångar eller som övermålningsbar yta. Den missfärgar inte omgivande ytor och har bättre rörelseupptagningsförmåga än traditionell målarfog. Mindre antal sprickor efter målning och tapetsering minskar behovet av omfogning.

Nya fogskum – snabbtorkande!

Bostik foamBostik lanserar ett nytt sortiment luktfritt fogskum som är M1-klassificerat. Alla produkter har kortare torktid än dagens sortiment och spar därmed arbetstid! Foam Allround har en utmärkt fyllförmåga med ett kraftigt direkt expanderande skum och låg eftersvällning. Nya Foam All Season finns nu med kombiventil för applicering med pistol eller handhållen applicering. Den är snabbhärdande och fungerar i temperaturer ner till -10°C. Foam Flex har goda tekniska och ljuddämpande egenskaper och klarar fogrörelse upp till hela ±20%

Ett kraftfullt lim med kort torktid

Power Bond är ett vattenbaserat monteringslim med direkt monteringshugg och hög slutstyrka. Monteringslimmet fäster på både jämna och ojämna ytor, och ger dessutom en extremt god fyllnad jämfört med vanligt trälim. Limrester tvättas enkelt bort med vatten. Power Bond är framtagen för att limma en mängd olika material, inklusive oporösa.Bostik Power Bond är ett starkt och snabbverkande akryl/vattenburet lim. Slutstyrkan uppnås redan inom 24 timmar – vilket är unikt för högpresterande monteringslim. Limmet blir yttorrt på 5-10 minuter och bildar en relativt stum limfog.

För frågor, kontakta oss!

www.bostik.se, tel: 042-19 50 50

mars 20, 2016

0 kommentarer